Log ind

Feriehuse i Harzen & ferielejligheder i Harzen

Call us on +49.211.668878130
Mondays to Fridays from 9 a.m. to 5 p.m. , Saturdays 9 a.m. to 1 p.m. (CET)

Current Travel Information
vis
  • 1/4
    Ud af fjerene ved hanegal

    ​Tyskland | Fodre dyr og lege i høet, bage snobrød og opleve landbruget på nært hold. Bondegårdsferie giver hele familien muligheden for at mærke og leve livet på landet.

    Pr. uge fra DKK 1.771

    Vis de 501 tilbud
  • I Slesvig-Holsten finder I denne noget usædvanlige bolig, der er
    2/4
    Normalt er kedeligt

    ​Tyskland | Ska' det partout være et klassisk feriehus hver gang? Hvad siger I til et fyrtårn, en togvogn eller en jordhytte som den næste feriebolig?

    Pr. uge fra DKK 1.913

    Vis de 71 tilbud
  • 3/4
    Ferie med hund

    Tyskland | I dissse feriehuse er medbringelsen af kæledyr udtrykkeligt tilladt, så her kan jeres firbenede følgesvend også nyde en afslappende og oplevelsesrig tid.

    Pr. uge fra DKK 2.158

    Vis de 20.544 tilbud
  • 4-personers hus med stråtag i Slesvig-Holsten.
    4/4
    Ferie under et stråtækt tag

    ​Nordsøen | Sådan holder man en rigtig ferie ved kysten: Der er ikke noget mere hyggeligt end et ophold i et hus med stråtag.

    Pr. uge fra DKK 2.292

    Vis de 970 tilbud
  • Tyskland | Bondegårdsferie
    501 tilbud

  • Tyskland | Normalt er kedeligt
    71 tilbud

  • Tyskland | Ferie med hund
    20.544 tilbud

  • Nordtyskland | Ferie under et stråtækt tag
    970 tilbud

https://www.atraveo.dk/harzen
Link til kopi
Kortudsnittet er blevet ændret.
Automatisk opdatering
Hvorfor er det ikke alle tilbuddene, der bliver vist? 
map

Et feriehus i Harzen

I Harzen tilbyder atraveo jer mere end 750 feriehuse og -lejligheder. Harzen, der udgør det nordligste mellemhøje bjergområde i Tyskland, strækker sig over forbundslandene Niedersachsen, Sachsen-Anhalt og Thüringen. Landskabet er præget af vidstrakte bøge- og granskove og er et sandt eldorado for glade vandrere og andre aktive feriegæster. Men områdets dejlige natur lægger samtidig op til ren afslapning, mens de mange maleriske byer rundt om Harzen lokker med deres historiske bykerner, et hav af seværdigheder og diverse spændende fritidstilbud.

Fra ferieboligen op på Bloksbjerg

Det højeste og mest kendte højdedrag i Harzen er det 1.141 m høje Bloksbjerg, som er indhyllet i talrige sagaer, legender og fortællinger. Således fortælles det blandt andet, at alskens ånder og fantomer, herunder også det legendære Bloksbjerg-spøgelse, strejfer rundt på bjerget og i de tætte skove på Valborgsaften, som ud over at være en årlig festlig begivenhed i Harzen også er tidspunktet, hvor alverdens hekse og troldmænd forsamles. En af grundene til at bjerget er omgivet af sådan en mytisk aura er uden tvivl den tætte tåge, der ligger omkring bjergets tinding på mere end 300 dage om året. Men også de mange referencer i literaturen har med sikkerhed gjort sit til skabelsen af dette ekstraordinære image. Blandt andre har både Goete og Heinrich Heine besteget bjerget og efterfølgende bearbejdet det literarisk.

Under et ophold i Harzen bør ferieprogrammet naturligvis inkludere en tur op på Bloksbjerg. På toppen venter jer to restauranter, en interessant udstilling om bjergets historie, et gammelt sovjetisk aflytningsanlæg fra DDR-tiden, bloksbjerg-haven, hvis tema er bjergets flora og fauna, samt en vidunderlig panoramaudsigt ved godt vejr. Turen op kan I enten tage til fods, for eksempel ad vandreruterne opkaldt efter Goethe og Heinrich Heine, eller I kan stige ombord på det smalsporede damplokomotiv, som pendler regelmæssigt mellem Wernigerode via Schierke og op på Bloksbjerg. Det kan også godt betale sig at tage på en udflugt til nogle af de andre bjerge i Harzen, såsom Heinrichshöhe, Königsberg eller Wurmberg, der er kendt for sin skihopbakke.

Aktiv ferie i Harzens smukke natur

Den bedste måde at blive fortrolig med Harzens dejlige natur er ved at være aktiv ude i den friske luft. Til det formål kan I eksempelvis gå langs de til sammen flere hundrede kilometer lange vandreveje, der snor sig igennem det kuperede landskab. I den forbindelse kan nævnes strækningen Bad Harzburger Teufelsstieg, som starter i Bad Harzburg og ender på Bloksbjerg, eller Harzer Hexenstieg, der undervejs fra Thale til Osterode ligeledes bringer jer forbi Bloksbjerg. Og de mest ihærdige vandrere kan gå sig til en vandrenål ved at samle stempler i et vandrepas. 8 stempler udløser allerede en nål i bronze, og den, der formår at samle alle 222 stempler - der er øvrigt ingen tidsbegræsning - kan stolt bryste sig med titlen som Harzens vandrekejser.

Et omfangende net af stier lægger også op til at opleve Harzen på mountainbike. Ruterne har forskellige sværhedsgrader, som også omfatter markerede bjergnedfarter i Thale samt på Wurmberg i nærheden af Braunlage. Klatrefans kan fornøje sig på diverse klippe- og bjergskråninger, der byder på gode klatrebetingelser, og sidst men ikke mindst er der mulighed for at sejle i kano samt prøve kræfter med forskellige vandsportsaktiviteter på bjergfloderne og i de opstemmede søer.  
Hvis I dog foretrækker at udforske landskabet på helt afslappet vis, kan I tage en tur med Harzens smalsporsbane. Damplokomotivet kører regelmæssigt mellem Wernigerode, Nordhausen og Quedlinburg og byder undervejs på masser af smukke panoramaudsigter. Særligt om vinteren, når Harzens kuperede terræn er forvandlet til et eventyrligt snelandskab, udgør rejsen med toget en helt speciel oplevelse. Harzen danner også rammen om Tysklands nordligste skiområder, for eksempel Skiområdet Braunlage, og tiltrækker dermed også mange vintersportsudøvere på denne tid af året. Områderne byder på mange muligheder for både skiløbere og snowboardfans samt dem, der kan lide at køre på kælk.

Oplev Harzens eventyrlige byer

Ud over Harzens landskab kan det også anbefales at besøge de mange byer, der ligger ved bjergene, for eksempel Goslar, som takket være sine velbevarede bindingsværkshuse og Kaiserpfalz, et imponerende byggeri fra romatikkens tid, er blevet optaget på UNESCOs kulturarvsliste over bevaringsværdige byer. I Goslar finder I også Rammelsberg, hvor et museum fortæller historien om Harzens bjergværksdrift og byder indenfor i en minegang. Den gamle bydel i Quedlinburg med sine 1.300 velholdte bindingsværkshuse er ligeledes optaget på UNESCOs liste over verdens kulturarv, og hos atraveo kan I sågar finde ferielejligheder i byens historiske huse. Også Wernigerode imponerer med sin historiske, gamle bykerne, som blandt andet omfatter verdens mindste hus med et areal på blot 8 m2. Slottet i Wernigerode danner hvert år i juli og august rammen om festspil med operaforestillinger i patioen. Eksempler på andre interessante byer og steder i og omkring Harzen er Braunlage, Bad Harzburg, Osterode, Altenau, Sankt Andreasberg, Stolberg samt Lutherstadt Eisleben med huset, hvor den berømte reformator Martin Luther blev født, samt huset, hvor han døde.

Den bedste rejseperiode for et ferieboligophold i Harzen

... er egentlig alle årets 365 dage, så valget af et rejsetidspunkt afhænger således alene af jeres foretrukne interesser. Temperaturen er mest stabil om sommeren og risikoen for dårligt vejr lille, men det er bestemt også værd at bide mærke i efteråret, som har sin helt egen charme, når landskabet er indhyllet i en utrolig farvepragt. Også foråret, når plante- og dyreverdenen vågner af vintersøvnen og bjergskråningerne atter så småt dækkes af friske, grønne farver, er en optimal årstid for et ferieboligophold i Harzen. Om vinteren er landskabet derimod klædt i hvidt og tiltrækker ikke mindst vintersportsudøvere, som kommer for at boltre sig på løjperne i Braunlage og co.


  • Allrode, Harzen

    Ferielejlighed til op til 5 personer

    Bolig-nr. 789417
    fra DKK 2.582
    for 1 uge
    Ca. 80 m², 2 soveværelser, 1 badeværelse, Kæledyr tilladt (maks. 1), satellit-TV, vaskemaskine, opvaskemaskine,
    4,8 af 5
    4 gæsteanmeldelser
  • Ballenstedt, Harzen

    Feriebolig til op til 9 voksne + 2 børn

    Bolig-nr. 797702
    fra DKK 7.649
    for 1 uge
    Ca. 190 m², 5 soveværelser, 3 badeværelser, kæledyr er ikke tilladt, satellit-TV, wifi overalt, opvaskemaskine, rygning ikke tilladt, sauna,
    4,3 af 5
    58 gæsteanmeldelser
  • Barbis, Harzen

    Feriebolig til op til 5 personer

    Bolig-nr. 1272579
    fra DKK 6.466
    for 1 uge
    Ca. 65 m², 2 soveværelser, 1 badeværelse, Kæledyr tilladt (efter anmodning), satellit-TV, wifi overalt, vaskemaskine, opvaskemaskine, rygning ikke tilladt,
    4,6 af 5
    7 gæsteanmeldelser
  • Thale, Harzen

    Feriebolig til op til 12 personer

    Bolig-nr. 1640964
    fra DKK 15.492
    for 1 uge
    Ca. 120 m², 4 soveværelser, 2 badeværelser, Kæledyr tilladt (maks. 1), satellit-TV, wifi overalt, opvaskemaskine, rygning ikke tilladt
    4,6 af 5
    13 gæsteanmeldelser
  • Dankerode, Harzen

    Feriebolig til op til 6 personer

    Bolig-nr. 57172
    fra DKK 4.792
    for 1 uge
    Ca. 110 m², 2 soveværelser, 1 badeværelse, kæledyr er ikke tilladt, satellit-TV, wifi, vaskemaskine, opvaskemaskine,
    5,0 af 5
    1 Gæsteanmeldelser
  • Bad Sachsa, Harzen

    Ferielejlighed til op til 2 voksne + 3 børn

    Bolig-nr. 961931
    + 1 bolig
    fra DKK 4.026
    for 1 uge
    Ca. 60 m², 2 soveværelser, 1 badeværelse, Kæledyr tilladt (maks. 3), satellit-TV, wifi overalt, opvaskemaskine, rygning ikke tilladt
    5,0 af 5
    13 gæsteanmeldelser
    Til dette anlæg hører yderelige 1 boligtype med 1 boligenhed
  • Sangerhausen, Harzen

    Feriebolig til op til 3 personer

    Bolig-nr. 1640956
    fra DKK 5.477
    for 1 uge
    Ca. 75 m², 1 soveværelse, 1 badeværelse, Kæledyr tilladt (maks. 3), satellit-TV, wifi overalt, vaskemaskine, opvaskemaskine, rygning ikke tilladt, ,
    4,8 af 5
    13 gæsteanmeldelser
  • Wienrode, Harzen

    Feriebolig til op til 3 personer

    Bolig-nr. 1843400
    fra DKK 3.520
    for 1 uge
    Ca. 45 m², 1 soveværelse, 1 badeværelse, kæledyr er ikke tilladt, satellit-TV, vaskemaskine, opvaskemaskine, rygning ikke tilladt, ,
    5,0 af 5
    7 gæsteanmeldelser
  • Wildemann, Harzen

    Feriebolig til op til 4 voksne + 1 barn

    Bolig-nr. 1851704
    fra DKK 5.730
    for 1 uge
    Ca. 70 m², 2 soveværelser, 1 badeværelse, Kæledyr tilladt (maks. 2), satellit-TV, wifi overalt, rygning ikke tilladt, sauna,
    5,0 af 5
    3 gæsteanmeldelser
  • Oberharz am Brocken-Benneckenstein, Harzen

    Etværelseslejlighed til op til 2 personer

    Bolig-nr. 802055
    + 4 boliger
    fra DKK 3.869
    for 1 uge
    Ca. 30 m², 1 badeværelse, kæledyr er ikke tilladt, satellit-TV, wifi overalt, rygning ikke tilladt
    4,8 af 5
    4 gæsteanmeldelser
  • Bad Harzburg, Harzen

    Ferielejlighed til op til 4 personer

    Bolig-nr. 1423997
    Ca. 60 m², 1 soveværelse, 1 badeværelse, kæledyr er ikke tilladt, TV, internet, rygning ikke tilladt,
  • Bad Harzburg, Harzen

    Ferielejlighed til op til 3 voksne + 1 barn

    Bolig-nr. 1815637
    fra DKK 255.486
    for 1 uge
    Ca. 52 m², 1 soveværelse, 1 badeværelse, kæledyr er ikke tilladt, TV, internet, wifi, vaskemaskine, opvaskemaskine, rygning ikke tilladt,