Log ind
Nytår i et feriehus
Blogindlæg fra den 16-08-2018

Book jeres nytårsferiehus nu

Er jeres nytårsplaner allerede på plads? Ellers lej et dejligt feriehus og fejr årsskiftet i det sammen med familie og venner eller i romantisk tosomhed.

Antallet af de bedste feriehuse og ferielejligheder, der er ledige hen over årsskiftet, falder støt uge for uge. Et godt tip: Da nytårsaftensdag i år falder på en mandag og de fleste ferieboliger omkring årsskiftet i reglen kun kan bookes fra lørdag til lørdag, finder I det største udvalg af boliger til nytårsopholdet ved at vælge den 29.12.2018 som ankomstdag.

Nytår, sol og strand

Lyst til et nytår uden regnfrakke og vinterfodtøj? Mon ikke I godt kan trænge til lidt sol og en behagelig søbrise, når vi igen er fremme ved årsskiftet? Book en feriebolig på De Kanariske Øer eller Cypern og fejr overgangen til det nye år i et feriehus med egen pool eller i en ferielejlighed lige ud til stranden. Flyvetiden er ikke specielt lang, og begge destinationer byder på meget behagelige temperaturer ved årsskiftet.

Traditionen tro fejrer cyprioterne ikke nytåret med fyrværkeri og kanonslag, men derimod med chancespil. De, der taber en skilling, behøver dog ikke være alt for kede af det, for det gamle ordsprog "uheld i spil, held i kærlighed" gælder også på Cypern.

6-personers feriehus ved vestkysten
6-personers feriehus ved vestkysten | hen over nytår fra € 533 pr. uge

 

På De Kanariske Øer er det en gammel skik og brug at spise en vindrue for hvert af de tolv klokkeslag ved midnat nytårsaften. Vindruerne skal bringe lykke og opfylde ens ønsker, men magien virker kun, hvis de tolv uvas de la suerte er spist op, når det sidste klokkeslag lyder.

Book en finca med havudsigt eller pool på Tenerife, Gran Canaria og co. og fejr nytåret som de lokale øboere - sammen med familie og venner omkring et overdådigt aftensmåltid på feriehusets egen terrasse eller også på et af de større byers mange diskoteker og dansesteder.

4-personers feriehus i Maspalomas
4-personers feriehus i Maspalomas | hen over nytår fra € 2.499 pr. uge

Nytår i Østrig eller Schweiz

De, der før har prøvet at tilbringe nytåret i en hyggelig, rustik bjerghytte, ved, hvad de har at glæde sig til. Book et feriehus eller en ferielejlighed hen over nytår og tag på lille afslappende ferie med familien, vennerne eller kæresten. Boligerne i Østrig og Schweiz egner sig særlig godt til formålet.

Hvis I vælger at tilbringe årsskiftet i Østrig, kan I glæde jer til at opleve landets forskellige nytårstraditioner. Når domkirkeklokkerne på Stephansdom i Wien har lydt klokken 24, spiller wienerfilharmonikerne efterfølgende deres nytårskoncert, som traditionen tro vises live på tv verden over, og i de østrigske landsbyer strejfer folk rundt i gaderne og iscenesætter et skuespil med dæmonske masker, koklokker og bjælder. Disse traditionelle krampus- eller perchtenläufe har til formål at fordrive vinterens dæmoner og onde ånder.

Eller slut det gamle år af i et feriehus i de østrigske Alper, langt væk fra byens spektakel. Her kan I for eksempel tilbringe en hyggelig nytårsaften med kort- og brætspil og god musik, og nytårsmenuen kan meget passende være fondue eller raclette. Eller er I mere til fest, farver og liv i gaderne? Så book i stedet en ferielejlighed i Wien og træd ind i det nye år i festligt lag foran domkirken på rådhuspladsen.

Schweiz har en nytårstradition, der minder meget om de østrigske perchtenläufe. Til nytår gør de schweiziske silvesterkläuse deres indtog i gaderne, hvor de jodlende og iklædt egnsdragter, store hatte og masker fordriver onde ånder til lyden af buldrende trommer. På årets første dag afholder Graubünden desuden sit traditionelle Glücksschweinrennen, hvor ti smågrise løber om kap om titlen som det nye års lykkebringer. Hvis I har booket et feriehus eller en ferielejlighed i eller omkring Graubünden hen over årsskiftet, kan vi varmt anbefale at deltage i denne festlige begivenhed.